Minister práce ukázal deťom z detských domovov svoj rezort

01.06.2012 Bratislava

Bratislava 1. júna (TASR) - Deti z detských domovov navštívili tak ako každý rok na deň detí rezort práce, aby sa mohli stretnúť s ministrom Jánom Richterom (Smer-SD), jeho najbližšími spolupracovníkmi a pozrieť sa na ich pracovisko. "Prihovárať sa deťom nie je jednoduché, dokonca niekedy zložitejšie ako komunikovať na politickej scéne," komentoval minister.

Richter prijal 60 detí z detských domovov z Bernolákova, Pečeniad, Močenka, Piešťan, Žitaviec a Zlatoviec a zoznamoval sa s nimi v družnej debate. Najviac ich zaujímalo, čo "taký" minister robí a prečo sa ním vlastne stal. "Minister v prvom rade riadi, musí sa vedieť obklopiť šikovnými ľuďmi, nemá byť najmúdrejší na ministerstve, ale má byť najschopnejší riadiť procesy," odpovedal im.

Deťom zaželal veľa šťastia v živote, schopnosť obklopiť sa dobrými ľuďmi a prekonávať prekážky. "Aby vás to, čím prechádzate, motivovalo sa v živote presadiť. Život je raz taký, raz vyjde slnko, raz je zamračené a prší, ale my musíme vedieť žiť v oboch prípadoch," podotkol a zdôraznil prianie, aby sa k nim dospelí správali rovnako pekne a milo nielen počas Medzinárodného dňa detí, ale aj celého roka.

Deti si po diskusii s ministrom a jeho kolegami išli pozrieť ministerskú kanceláriu a vyskúšať si jeho stoličku. Následne ich ešte predpoludním čaká divadelné predstavenie v podaní hercov Prešporského divadla a "veľké prekvapenie". Zavítať by mal medzi nich jeden z hokejových strieborných medailistov z Helsínk René Vydarený.
 

Vyberte región